ADO Den Haag Vrouwen en Middin blijven samenwerken op maatschappelijk relevante thema’s

Op maandag 4 november jl. hebben ADO Den Haag Vrouwen en Middin, een grote organisatie die met circa 3.000 medewerkers ondersteuning en zorg biedt in Zuid-Holland aan zo’n 5.000 cliënten met een verstandelijke beperking, hun bestaande overeenkomst verlengd om samen te blijven werken aan een aantal maatschappelijk relevante thema’s.

Middin vindt het voor haar cliënten belangrijk om op alle vlakken zo volwaardig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Hierin is het deelnemen aan sportactiviteiten een belangrijk onderdeel, doordat dit aan meerdere vlakken van de kwaliteit van leven van de cliënt raakt: aan het gezondheidsaspect, het ontwikkelen van vaardigheden, en het aangaan van sociale interacties.

ADO Den Haag Vrouwen vindt het belangrijk om relevant te zijn in de regio Haaglanden binnen èn buiten het veld. De Powervrouwen van ADO Den Haag vervullen daarin graag een voortrekkers- en voorbeeldrol.

De samenwerking tussen Middin en ADO Den Haag Vrouwen zorgt ervoor dat de ADO-speelsters een rol gaan spelen in het aangaan van sportactiviteiten met cliënten van Middin. Doel hierbij is voor de cliënt het deelnemen aan een ‘normale’ sportactiviteit. Middin hoopt hierbij de vrijwilligers te enthousiasmeren voor een carrière in de zorg. 

Bestuurder van de maatschappelijke stichting “Powervrouwen” van ADO Den Haag Vrouwen Ryan Spencer is in zijn nopjes met de samenwerking: “Het biedt een uitgelezen kans om ons maatschappelijk relevant te maken, iets wat we ook graag willen zijn. Middin is een mooie partij die belangrijk werk doet en kernwaarden heeft die ons ook na aan het hart liggen. Bovendien biedt onze samenwerking ook kansen op werk (ervaring) voor onze speelsters.  

Kees van Oijen, regiodirecteur van Middin: “Wat een mooie kans om op deze manier iets te betekenen voor onze cliënten. Ook hopen we dat door dit initiatief meer sporters een kijkje in onze keuken willen nemen.”